אחרי שנה וחצי כולנו מסכימים שאנחנו חיים בתקופה שתיזכר ותירשם בדפי ההיסטוריה – תקופה של מהפכה. מסתבר שאחד הקריטריונים להגדרת תהליך כמהפכה בעולם המודרני, הינו שינוי משמעותי בפרק זמן קצר שאין ממנו חזרה. כולנו מכירים את הדוגמאות הקלאסיות על המהפכה התעשייתית (1770-1820) עם המצאת הקיטור, הקמת המפעלים ונדידת האוכלוסייה מהכפרים לערים. את המצאת החשמל (1900-1930) שהביא לשדרוג העולם התעשייתי ושינוי בחיי היומיום, את מהפכת המחשב בין 1990-1970 שלא הותירה תחום חיים אחד לא ממוחשב, ואת מהפכת ה-IoT, Big Data, AI בין 2010 ל-2020.
אנחנו חיים במהפכת Covid-19. המהפכה האיצה תהליכי טרנספורמציה דיגיטלית שהחלו קודם לכן ואף הפכה את השינוי להכרחי. ארגונים וחברות שלא מתאימים את עצמם למציאות המשתנה יתקשו להתקיים בעולם שלאחר המהפכה.
ליבת השינויים מתרכזת במספר רבדים:
- ארגונים חייבים להיות מודולרים וסתגלתנים. גם גישת ה-Agile שהיתה נפוצה עוד לפני ה-covid-19 התגלתה כלא מספיק גמישה. היא שומרת על יציבות ונוקשות שאינה מאפשרת שינויים ארגוניים מהירים, המתאימים למציאות משתנה במהירות.
- ארגון מוטה-מידע (Data-Driven Organization) – זהו אינו מושג חדש, ארגונים רבים שמו לעצמם ברשימת היעדים לטווח ארוך להפוך לארגונים בהם קבלת החלטות מבוססת על מידע אך כיום ברור כי זהו תנאי קריטי ולא ניתן לחכות עם בניה והטמעה שנים קדימה.
- ענן היברידי – מושג המתייחס לשילובים השונים בין ענן לon prem או בין עננים שונים.
- דיגיטציה – כניסה לעולמות הדיגיטל בשני אופנים – גם בשימוש ללקוחות מרחוק וגם הפיכת השירות או המוצר עצמו לדיגיטלי.
- עולם עבודה היברידי – המשרד כבר לא יחזור להיות מה שהיה בעבר. גילויי היתרונות של עולם העבודה מרחוק יתאזנו אל מול החסרונות במודל עבודה משולב.
מתוך ניסיוננו עם לקוחותינו, ניתן לקבוע לאחר מחצית ראשונה של 2021, כי קיימים סקטורים העומדים בחוד החנית של השינויים ובהם המגמה ברורה:
- תחום הבריאות – פריצת telemedicine לחיינו, הקמת בית החולים הדיגיטלי Beyond Sheba, הכנסת דיגיטציה ורפואה מרחוק בכל קופות החולים. ברור כי התהליך רק יתעצם.
- חינוך – ניתן לעשות הפרדה בין החינוך ב-12 שנות לימוד להשכלה הגבוהה. למידה מרחוק וביטול התלות בגודל הכיתות יביאו לפריצת דרך במגבלה על מספר הכיתות בהשכלה הגבוהה. עם זאת, אי הצלחת שיעורי הזום בחינוך הילדים מקדם את משרד החינוך לתמורות ותכנים נוספים שלהם חשיבות בית הספר.
- קמעונאות – מרחוק, בלחיצת כפתור, ניהול אחר של כל ההיבטים – מניהול המלאי ועד לשרשרת ההפצה.
- העולם הפיננסי – כוחות המציאות הלוחצים על online payment צפויים להגמיש את הרגולציה שלא השתנתה במשך שנים. כמו כן, צפויים שינויים רגולטורים בעולם הקריפטו.
- תפיסת מקום העבודה – מגמת השינוי ברורה אך טרם נעצרה.זה פוגש כל אחד מאיתנו כעובד או כמעסיק.
יותר ויותר לקוחות פונים אלינו בבקשה שנעבור את התהליך יחד.
יש מי שנזקק לעזרה בהגדרת שאלות הדאטה המרכזיות בתהליך הפיכת הארגון לארגון מוטה נתונים, בהגדרת האנשים שיובילו מטעמו את התהליך ובהתלבטות בין טכנולוגיות רבות ומגוונות.
יש מי שמבקש להתמקד בעבודת אסטרטגית דאטה, לביצוע מיידי ומחולקת לאבני דרך מוגדרות שמניבות כל אחת בפני עצמה תוצר משמעותי והכרחי. למי שמבקש מאוד לקצר ולהתמקד אף המצאנו את ה-Roadmap Express.
ארגונים רבים מבינים כי בכל תהליך כזה נדרשת חדשנות, אך עם החדשנות מגיעים אי הוודאות, החשש מעלויות גבוהות, מהפסדים בשל ניסיונות ראשונים וכישלונות. בעבורם אספנו מהניסיון שנצבר בפרויקטים רבים ומגוונים, ומצוות המומחים המקצועי והמנוסה שלנו. כך ניתן להנות מחדשנות ולהקטין את הסיכון. את כל הפתרונות, ההמלצות והניסיונות גיבשנו תחת BIyond Express
ואת התמורות המטלטלות את תחום גיוס המומחים אנחנו חווים מקרוב ובעצמנו.
אנחנו מאפשרים בעיקר לסטארטאפים – אך לא רק להם – Ramp-up מהיר ותחילת עבודה על הפרויקט במקביל לתהליך הגיוס של האנשים הפנימיים וקיצור השלבים הראשונים המאופיינים בעבודה מאומצת ומאתגרת.
אנו דואגים להעברת ידע תוך כדי הפרויקט, הפחתת עלויות ותוצרים איכותיים יותר, על ידי עבודה בצוותים מעורבים.
מהירות התגובה, זמינות המומחים וההבנה כי דאטה הוא משאב מניב ונכס משמעותי בחברה הם קריטריונים בסיסיים לכל פרוייקט בעידן הנוכחי.
וכפי שאומר הפתגם: "אם תרצו להגיע מהר – לכו לבד. אם תרצו להגיע רחוק – לכו יחד"